Direktlänk till inlägg 26 februari 2008
I dag är jag så sugen på inbakad kassler. Kanske får bli till helgen dock eftersom tiden inte riktigt räcker till i dag! Mums i vilket fall!
Till 4
500 g kassler
4 smördegsplattor
Fyllning:
125 g färskost, brukar ta Cantadou vitlök
1 liten purjolök, finskuren
1 uppvispat ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fyra tunna kasslerskivor till varje smördegspaket.
Kavla ut smördegsplattorna till fyrkanter.
Varva kasslerskivorna med ost och purjolök, börja och sluta med kassler och lägg högarna mitt på smördegsplattorna.
Pensla degkanterna med ägg.
Vik ihop degen till paket och lägg dem med skarven nedåt på plåt men bakplåtspapper. Pensla paketen med resterande ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills degen är gyllenbrun.
Till detta brukar jag servera en sallad. Tex denna:
Ruccolasallad
Rödlök
Majskorn
Fetaost i olja (använder oljan som dressing i salladen)
Mängd tar ni såklart efter eget behov;)
Vad blir d här hemma i dag då? Jo, falsk gulaschsoppa hade jag tänkt mig. Här har ni den: I gul lök, hackad 2 msk margarin 2 potatisar, fint tärnade 3 msk tomatpuré 5 dl vatten 1-2 köttbuljongtärningar 2 tsk starkt paprikapulver 1 tsk cayennepeppar...
Nu börjar det ÄNTLIGEN bli dags för grillning! O vad passar bättre då än lite olika recept på marinader? Här kommer mina favvosar! Marinad 1 (för ca 4 port) 1 dl soya 3 vitlöksklyftor 3-5 msk honung 1,5 dl olivolja Marinad 2 (för ca 4 port) 1 dl ...
Hej hej! Då bloggar man igen då! Mat var ämnet. I dag blir d något snabbt enkelt ,o kanske en del tycker, tråkigt här hemma. Grillad kycklig med ugnsstekta grönsaker och kall sås. Mumsigt blir det nog. Jag är faktiskt lite vardaglig med. Så här blir ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
|||||
|