Direktlänk till inlägg 5 april 2008
Nu börjar det ÄNTLIGEN bli dags för grillning! O vad passar bättre då än lite olika recept på marinader?
Här kommer mina favvosar!
Marinad 1 (för ca 4 port)
1 dl soya
3 vitlöksklyftor
3-5 msk honung
1,5 dl olivolja
Marinad 2 (för ca 4 port)
1 dl olja
1 msk grillolja
1 klyfta vitlök
½tsk senap
1 tsk soya
ev vit lr svart peppar
Marinad 3 (för ca 4 port)
passar särskilt bra till fisk
1 dl olja
saften från en liten citron
dill
svartpeppar
salt
Till grillad lax brukar jag göra ett citron/lime smör
Ta smör, saften från en citron o rivet limeskal, rör ihop o rulla till en "korv" o lägg i plastfolie lr aluminiumfolie. Lägg in i frysen någon halvtimme/timme innan användning.
Något som är gott till grillat kött är ju klart den alltid lika smarriga tzatsikin!
2 dl matlagningsyoghurt
ca 10 cm gurka (hyvlas m osthyvel o "hackas" så smått man vill)
1-2 vitlöksklyftor
salt o svartpeppar efter behov
Låt stå o dra så kommer smakerna mer till sin rätt.
Ha d gott i grillvädret, o njut nu i solen!
Vad blir d här hemma i dag då? Jo, falsk gulaschsoppa hade jag tänkt mig. Här har ni den: I gul lök, hackad 2 msk margarin 2 potatisar, fint tärnade 3 msk tomatpuré 5 dl vatten 1-2 köttbuljongtärningar 2 tsk starkt paprikapulver 1 tsk cayennepeppar...
I dag är jag så sugen på inbakad kassler. Kanske får bli till helgen dock eftersom tiden inte riktigt räcker till i dag! Mums i vilket fall! Till 4 500 g kassler 4 smördegsplattor Fyllning: 125 g färskost, brukar ta Cantadou vitlök 1 liten pur...
Hej hej! Då bloggar man igen då! Mat var ämnet. I dag blir d något snabbt enkelt ,o kanske en del tycker, tråkigt här hemma. Grillad kycklig med ugnsstekta grönsaker och kall sås. Mumsigt blir det nog. Jag är faktiskt lite vardaglig med. Så här blir ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|